Mladých ľudí vyškolili v dopravnej výchove

01.07.2012 Prešov

Prešov 30. júna (TASR) - Od septembra pomôžu riaditeľom základných a stredných škôl mladí ľudia - komunikátori, ktorých vyškolili v dopravnej výchove. V Prešove absolvovali školenie, zaúčal ich policajt, hasič, záchranár, dopravný psychológ, pedagóg, aj inštruktor autoškoly.
"Komunikátori sú mladí študenti, väčšinou stredoškoláci, ktorí sa rozhodli využiť svoj voľný čas inak a aktívne sa zapojiť do boja proti obetiam na cestách z radov malých detí a mládeže," priblížil Andrej Buday zo Združenia autoškôl Slovenskej republiky.
Každý komunikátor dostal sadu materiálov potrebných na dopravnú výchovu. Podľa Budaya práve tie si nemôže dovoliť každá škola hlavne z finančných dôvodov. "Školy tak môžu pri príprave akcií venovaných dopravnej výchove a výchove o bezpečnosti cestnej premávky osloviť práve komunikátorov, ktorí im materiály zapožičajú a sami pripravia pre deti zaujímavý jednodňový program venovaný bezpečnému správaniu na cestách," vysvetlil Buday.
Akcia Komunikátor sa uskutočnila v rámci projektu SOL (Save Our Lives), ktorý je realizovaný v programe pre strednú Európu a spolufinancovaný Fondom pre rozvoj regiónov. Cieľom Európskej únie je znižovanie počtu obetí na cestách. Do projektu SOL je zapojených 12 regiónov zo siedmich partnerských krajín. Na Slovensku je jeho pilotnou oblasťou práve Prešovský samosprávny kraj. Partnerom sa stalo Združenie autoškôl Slovenskej republiky.
Združenie autoškôl SR vzniklo v roku 1998. Jeho cieľom je pomáhať svojim členom a snažiť sa o zvyšovanie bezpečnosti cestnej premávky.
 

Vyberte región